Mijn naam is Veronique Lutz. Ik werd geboren in het mooie jaar 1979, net als mijn broer. Onze mama was verpleegster, onze papa leraar. Zij leerden ons om de ander lief te hebben. Beiden waren elk op hun eigen manier creatief: mijn mama met wol, brei- en haaknaalden, mijn papa met het ontwerpen en smeden van poorten.
Als kind was ik dan ook vaak aan het breien of aan het kleuren. 

Ondertussen ben ik zelf mama en probeer ik mijn zoon ook de liefde voor zichzelf, de ander en het universum mee te geven. In ons gezin proberen we creatief bezig te zijn, creatief te denken en creatief in het leven te staan.  

Na mijn studies maatschappelijk werk en criminologie ging ik in 2004 aan het werk binnen de drughulpverlening, later binnen justitie en bij het het ocmw. In 2019 startte ik mijn huidige job als gezinsbegeleidster bij ckg Het Open Poortje. Ik gaf een vaste benoeming en werkzekerheid op in de hoop meer voldoening te vinden in elke dag. Deze verwachting werd helemaal ingevuld. Mijn nieuwsgierigheid naar wat kinderen nodig hebben, naar wat wij als volwassenen kunnen en moeten bieden aan kinderen werd steeds groter en groeit nog steeds. 


In 2020 startte ik daarom de creatieve groeiopleiding bij Heppie Mie. Voor mij het startschot om creativiteit in haar ruimste betekenis te omarmen. 
Ik ontdekte ook dat creatief bezig zijn een positieve mindset ontwikkelt en een heel krachtig middel kan zijn om bewust te worden van wat we voelen en van wat we nodig hebben. 
Met Verenkracht wil ik jullie graag dezelfde kracht van creativiteit laten ervaren ❤


Aanvullend volgde ik in 2022 de training tot happy kids massage-trainer.
In 2023 startte ik de opleiding tot verlies- en rouwcoach bij Rouw en Verlies Vlaanderen vzw.